Zien Belgische clubs toch Super League komen? ‘Als ik Ajax nu hoor’

Zien Belgische clubs toch Super League komen? ‘Als ik Ajax nu hoor’

Door de coronacrisis komt een Super League steeds dichterbij. Voor dat scenario waarschuwt de Nederlander Theo van Seggelen, oud-voorzitter van de spelersvakbonden FIFPro en VVCS. Hij ziet de kloof tussen arme en rijke clubs groter worden.

Van Seggelen constateert een acuut gebrek aan solidariteit gedurende de coronacrisis. “Als ik de grote clubs nu zie en als ik Ajax hoor, dan denk ik dat de droom van de toplanden om een Super League neer te zetten heel dichtbij gaat komen”, zegt hij in een interview met Voetbal International.

“Dan krijg je net als bij honkbal en basketbal nog maar één competitie die ertoe doet. De power en het geld van de rijken zal alleen maar zwaarder tellen en die zouden nu juist moeten worden aangewend om solidariteit te betrachten.”

Voetbal is geen economie, maar een cultuur, betoogt Van Seggelen. “De enige sport die wereldwijd wordt beleefd en gevierd, en van zo’n grote betekenis is, voor zoveel mensen. Juist omdat er een piramide was – ja, moet je mij horen: ik praat al in de verleden tijd – zo’n ecosysteem waarbij je samen die cultuur beschermde.”

bezootje

Related Posts

Translate »