Zelf de guacamole van Chipotle maken? Da’s simpel! – newsmonkey

Zelf de guacamole van Chipotle maken? Da’s simpel! – newsmonkey

Iedereen zit (hopelijk) thuis. En dus hebben we niet alleen veel tijd om te dromen over lekker eten, maar hebben we ook ein-de-lijk eens de tijd om lekker te koken! Heb je ook altijd al de verse guacamole van de Amerikaanse keten Chipotle willen proeven, maar ben je nog nooit in een restaurant geraakt? Geen probleem: je kan het lekkerste groene dipje ooit nu gewoon zelf maken!

Goed nieuws voor wie al altijd eens wilde gaan proeven van de heerlijke Mexicaanse gerechten van de Amerikaanse keten Chipotle, maar nog nooit in de buurt van een restaurant geraakt is! De restaurantketen heeft namelijk het recept voor z’n guacamole gedeeld, en da’s poepsimpel!

Guacamole in de keuken

Het recept verscheen oorspronkelijk niet op het internet als een klassiek recept. Eén van de chefs van Chipotle maakte in een Instagram Live-video de guacamole (en enkele variaties erop) in z’n keuken. De video was zo’n groot succes dat ie kort erna ook in de feed van Chipotle verscheen.

En nu is de keten nog een stapje verder gegaan. Het guacamole-recept is namelijk woord voor woord op de officiële Twitter-pagina van Chipotle terug te vinden!

Wat moet je doen?

Geen guacamole zonder avocado’s natuurlijk! Zoek twee rijpe stuks, die je halveert en ontpit. Het vruchtvlees van de avocado’s schep je in een kom, en plet je. Het geplette vruchtvlees meng je met twee soeplepels limoensap, een kwart theelepeltje koosjer zout.

Dat mengsel maak je zo glad mogelijk. Daarna voeg je er de overige ingrediënten (twee theelepels fijngesneden koriander, 40 gram fijngesneden rode ui en een halve fijngesneden jalapeño-peper met zaadjes) aan toe en meng je opnieuw.

Proef je zelfgemaakte guacamole (maar eet ‘m niet helemaal op natuurlijk!) en kruid bij als dat nodig is. Smakelijk!

bezootje

Related Posts

Translate »