Wüst reageert op verrassende overstap: ‘Anders was ik gestopt’ | Sportnieuws

Wüst reageert op verrassende overstap: ‘Anders was ik gestopt’ | Sportnieuws

Ireen Wüst rijdt de komende 2 jaar richting de Winterspelen van Peking 2022 voor Team Reggeborgh. De 33-jarige Brabantse maakte zondag haar verrassende overstap bekend nadat ze met een baanrecord de 1500 meter had gewonnen tijdens de wereldbekerfinale in Thialf. De 5-voudig olympisch schaatskampioene stelde daarmee ook de eindzege veilig in het klassement van de schaatsmijl.

Wüst gaat bij haar nieuwe ploeg samenwerken met coach Gerard van Velde. Ze wil zich richting Peking 2022 gaan specialiseren op de 1000 en 1500 meter. Het allrounden houdt de huidige kopvrouw van Team TalentNED waarschijnlijk helemaal voor gezien.

Gestopt

Wüst moest op zoek naar een nieuwe ploeg, aangezien haar huidige werkgever stopt met de schaatsformatie in de huidige vorm. “Als ik niets had gevonden voor het komende seizoen, was ik gestopt”, bekende ze.

Passie en prikkels

“Reggeborgh is een supermooie ploeg met een goede staf en sterke schaatsers. Voor mij een fantastische stap. Ik heb nog zoveel passie voor de sport. Er is niks mooiers dan schaatsen voor mij. Als je doet wat je altijd doet, dan daag je jezelf niet meer uit. Ik draai al zo lang mee als topsporter en dan is een frisse kijk altijd goed. Ik heb prikkels nodig, zodat ik het beste uit mezelf kan halen en over 2 jaar op de Olympische Spelen voor het hoogst haalbare kan gaan”, aldus Wüst.

Aanwinst

Van Velde is verguld met de komst van de succesvolste olympiër aller tijden van Oranje. “Ireen Wüst is een aanwinst voor ons team. Ze is zeer ervaren en heel professioneel. Zij kan ons vrij jonge team goed versterken met haar schat aan ervaring. Andersom kan zij weer iets leren van de pure sprinters bij ons.”

bezootje

Related Posts

Translate »