Wil je zien: binnenkijken in de nieuwe winkel van Dries Van Noten

Wil je zien: binnenkijken in de nieuwe winkel van Dries Van Noten

Belgisch talent Dries Van Noten opende op 9 oktober een nieuwe winkel in L.A. En het lijkt een pareltje. Op bezoek gaan, is voorlopig misschien moeilijk. Maar Dries gunt ons wel een blik in zijn nieuwe zaak.

De coronacrisis doet weinig goeds voor de mode, toch besloot Dries een nieuwe winkel te openen. “Het is vreemd om een bakstenen winkel te openen in het midden van de coronacrisis”, vertelt Dries aan Vogue Business. “Maar het is een mooie opportuniteit om na te denken over de toekomst van de fysieke winkel.”

En die zal er volgens Dries anders uitzien met winkelbeleving voorop. “De noden van de consument staan centraal. Zo zijn er niet enkel kleren en accessoires te vinden, maar kun je er ook terecht voor kunsttentoonstellingen, muziek, films en workshops. Het moet een plek worden waar iedere creatieveling terecht kan. Je hoeft zelfs niet altijd naar de winkel te komen om kleren te komen, je kunt er ook gewoon binnenspringen om iets te ontdekken over eten, kunst, muziek of andere mooie dingen.”

Binnenkijken

Nadat Dries in augustus een winkel opende in Shanghai, is nu Los Angeles aan de beurt. De nieuwe winkel van Dries opende op 9 oktober. Voor ieder wat wils: met 8.500 vierkante meter is het de grootste van zijn winkels.

Met 8.500 vierkante meter valt er heel wat te ontdekken.  Zo staat er in de winkel een prachtige Steinway uit 1928. Daarnaast valt er ook heel wat kunst te ontdekken.

Zo pronkt er in de mannenafdeling kunst van Adam Tullie aan de muren. Verder een gele sofa van Edward Wormley en schittert er boven de schoenentafel een hanglamp van Murano.

Een beetje goud mag niet ontbreken. Een gouden kamer zelfs, waar de accessoires een leuk plekje kregen.

En ook muziekliefhebbers kunnen er terecht in de ‘Vinyl Corner’ waarvoor 2manydjs de selectie maakte.

En er is ruimte voor nóg meer Belgisch talent. Zo vind je in ‘The Little House’ spullen die Ann Demeulemeester ontwierp voor Serax.

En uiteraard kleren, veel kleren.

Voorlopig nog niet naar L.A.? Geen zorgen, ook in Antwerpen vind je een flagshipstore.

Meer binnenkijken:

Openingsbeeld: Instagram Dries Van Noten

bezootje

Related Posts

Geef een reactie

Translate »