Wesley Sneijder genoemd in ‘reddingsoperatie’ van FC Den Bosch | Sportnieuws

Wesley Sneijder genoemd in ‘reddingsoperatie’ van FC Den Bosch | Sportnieuws

Wesley Sneijder als reddende engel van FC Den Bosch? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar volgens Ebert Dollevoet zou het zomaar kunnen. De Udense directeur van Top Events, 1 van de sponsors van FC Den Bosch, heeft met de oud-international en FC Den Bosch gesproken over een mogelijke samenwerking.

Dollevoet, die met zijn bedrijf ook de catering verzorgt bij FC Den Bosch (en bij PSV en NAC), benadrukt dat het nog allemaal heel basic is. “We hebben een bak koffie gedronken. Dat is eigenlijk alles. Hoe ik bij Wesley terecht gekomen ben? Dat is niet zo moeilijk, hij is een persoonlijke vriend van me.”

‘Daar hebben we over gesproken’

Op wat voor manier de samenwerking zijn beslag moet krijgen en of het uiteindelijk gaat leiden tot een overname van de voetbalclub is nog niet duidelijk. “Daar is het nu nog allemaal veel te vroeg voor”, zegt Dollevoet. “Ik wil kijken hoe ik FC Den Bosch kan helpen en daar hebben we een keer oriënterend met Wesley erbij over gesproken.”

Enorme problemen

Dat FC Den Bosch hulp kan gebruiken, is voor Dollevoet wel duidelijk. De club heeft na de laatste bezuinigingsoperatie van vorige zomer geen cent te makken en staat met een uitgeklede en piepjonge selectie momenteel op de laatste plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen zaterdag werd hoofdtrainer Erik van der Ven nog ontslagen.

Overname
Om de eigen toekomst veilig te stellen is FC Den Bosch al langer actief op zoek naar partijen uit binnen- of buitenland die de club over willen nemen. De laatste poging daartoe, van de Georgische zakenman Kakhi Jordania, stuitte in 2019 op een veto van de licentiecommissie van de KNVB. FC Den Bosch staat later dit voorjaar nog een rechtszaak te wachten waarin Jordania een deel van zijn investeringen terugeist.

bezootje

Related Posts

Translate »