Fietsen je bent in beweging en goed voor je gezondheid

Fietsen je bent in beweging en goed voor je gezondheid

Het is een tijd dat het veel gaat over wandelen. Wandelen is de nieuwe hype en het is gezond om een goede wandeling te maken. Niet iedereen doet graag zijn wandelschoenen aan en voor deze is misschien de fiets wel een goede optie.

Eens goed gaan fietsen is voor vele lichamelijke en geestelijke toestanden een verwelkoming. Je bent in beweging en als je niet plaats neemt op de hometrainer thuis geniet je van de buitenlucht.

Als we jonger zijn in onze kindertijd fietsen de meeste onder ons bijna alle dagen maar eens de jaren erbij komen vergeten we de fiets. Op regelmatige basis de fiets nemen heeft vele voordelen voor je lichaam, maar ook voor de natuur.

Vraag je eens af of je de auto nodig hebt om even naar de winkel te gaan of om een bezoekje te brengen aan een vriend of kennis. Misschien kom je tot de conclusie dat er veel meer momenten zijn dat je de fiets kan nemen.

De natuur is je dankbaar

Neem de fiets en niet de auto of het openbaarvervoer zo doe je iets voor het milieu en ondertussen heb je beweging wat goed is voor je lichaam.

Blessures minimaal

Heb je niet veel beweging en denk je eraan om te starten met bewegen zal je met de fiets weinig kans maken om blessures op te lopen. Ga is een halfuurtje fietsen. Het voordeel van fietsen is dat je de gewrichten niet te veel belast. In het begin zal je lichaam misschien een beetje protesteren omdat je niet gewoon bent om te fietsen doe het rustig aan je hoeft er echt geen race van te maken.

De conditie

Als je er een gewoonte van maakt om op de fiets te springen dan werk je ondertussen aan je conditie en je kan op een rustig tempo wat meer gaan fietsen of je fiets momenten verlengen. Je zal vlug merken dat je conditie er beter van wordt.

Geen Sporter fietsen is een alternatief

Er zijn vele die niet graag sporten, je moet er voor zijn om te gaan sporten achter een bal lopen of je lichaam onder druk zetten is misschien niet die bezigheid waar je met veel zin naar uitkijkt. De fiets brengt de oplossing start rustig geniet van de buitenlucht en bouw de fietsmomenten en de tijd dat je fietst op je eigen tempo aan.

Fietsen goed voor de aderen

Het klinkt misschien raar, maar fietsen is goed voor je aderen. Spring je met regelmaat op de fiets zal minder kans hebben dat je aders dicht slibben.

Het uitzicht

Je kan altijd vooraf een tripje uitstippelen en als je die moeite doet kan je misschien mooie plaatsen in je rit opnemen. Zo draagt je fietsen bij dat je nog eens wat moois ziet en zo blijft het ook aangenaam als je veranderd van ritten. Telkens dezelfde rit doen gaat snel vervelen.

Fietsen en vetverbranding

Als je zo ver komt dat je een half uurtje gaat fietsen dan verbruik je calorieën. Hoeveel calorieën je verbrand is voor iedereen anders, op internet kan je zeker een formule vinden als je het graag wil berekenen. Hou in gedachten als je elke dag een half uurtje gaat fietsen breng je de vetverbranding op gang en daarvoor hoef je echt niet te fietsen als een renner.

Het Mentale

Waarom wordt wandelen zoveel aangeraden omdat het goed is voor je mentale gezondheid. Fietsen doet net hetzelfde en zal een heel positieve invloed hebben op je mentale gezondheid.

Zo we hebben de voordelen van het fietsen voor je opgesomd. Er zullen nog wel meer voordelen zijn, maar de belangrijkste hebben we toch aangehaald. Ben je nog niet overtuigd probeer het dan eens misschien vind je het wel leuker dan je denkt

bezootje

Related Posts

Translate »