Wall Street op weg om weekwinsten ongedaan te maken – Business AM

De Amerikaanse beurzen zouden hun eerste weekwinst van de maand kunnen neerzetten vrijdag. Toch begonnen ze de sessie allemaal in het rood.

De S&P500 en de Nasdaq wonnen sinds maandag 0,5 procent, de Dow Jones deed er al 0,85 procent bij. Vrijdag starten ze de dag echter minder sterk. De Dow Jones gaat 0,1 procent lager, de S&P500 doet er 0,5 procent af en de Nasdaq verliest 0,8 procent.

De verliesreeks is al een paar dagen aan de gang. Zowel woensdag als donderdag sloten de beurzen tot meer dan 1 procent lager. Vooral de techaandelen wogen toen op de markten. Maar vrijdag doen die het beter.

Oracle verliest

Netflix, Alphabet en Facebook zetten alle drie een mooie winst neer. Netflix wint het meeste met 1,4 procent. Apple doet er echter 0,8 procent af en Oracle verliest 0,7 procent in een volatiel eerste uur nadat Amerikaans president Donald Trump aankondigde dat TikTok vanaf zondag uit de Amerikaanse appwinkels gegooid wordt. Als alles goed gaat, wordt Oracle binnenkort minderheidsaandeelhouder van TikTok.

Vrijdag verstrijken er ook een hoop opties op aandelen en indexen, wat nog tot een volatiele handelsdag kan leiden omdat veel beleggers die opties zullen verzilveren en nieuwe zullen aankopen.

Voorts wachten beleggers in volle spanning op een nieuw stimuluspakket om de economische impact van de coronacrisis te milderen. Republikeinen en Democraten worden het maar niet eens over de grootte ervan. Gevraagd naar zijn mening antwoordde Trump donderdag dat hij van ‘de grote getallen’ houdt.

Source: BusinessAM

bezootje

Related Posts

Translate »