Vluchteling geeft 2-jarig zoontje vuistslagen: 1 jaar cel geëist

Vluchteling geeft 2-jarig zoontje vuistslagen: 1 jaar cel geëist

Het parket eist een gevangenisstraf van één jaar voor een vluchteling die zijn 2-jarig zoontje meermaals vuistslagen heeft gegeven. Het kind liep breuken op en zal mogelijk permanente groeiproblemen hebben. De advocaat van de vluchteling vraagt rekening te houden met verzachtende omstandigheden en alleen een voorwaardelijke straf op te leggen. 

Op 19 augustus maakte Abdul S. met zijn schoonzus en 2-jarige zoon een wandeling in Leuven. Abdul S. was dronken en begon plots met zijn gebalde vuisten op de peuter te slaan. Gechoqueerde omstaanders belden meteen de politie en begonnen de feiten te filmen. De man werd opgepakt, zijn zoontje raakte gewond aan zijn voorhoofd en lip. 

Uit onderzoek bleek dat het niet de eerste keer was dat het 2-jarige kind geslagen werd. Volgens de wetsdokter waren er duidelijke aanwijzigingen dat de vader het kind in het verleden meermaals afranselde. Hij wordt er ook van verdacht zijn vrouw te hebben geslagen, maar daarvoor kon niet genoeg bewijsmateriaal verzameld worden. Daarom moest hij zich voor de rechtbank alleen verantwoorden voor kindermishandeling en wapendracht, er werd immers ook een mes bij hem aangetroffen. 

Het parket eiste een effectieve gevangenisstraf van één jaar en een geldboete van 480 euro. “Meneer heeft in dronken toestand de fysieke en morele integriteit van zijn zoon geschonden en achteraf zegt hij zich er niets van te herinneren”, aldus de procureur. 

De advocaat van Abdul S. vroeg rekening te houden met verzachtende omstandigheden. “Ze komen hier aan als vluchteling, spreken de landstaal niet en belandden bovendien in een smerige kamer van de familie Appeltans in de Burgemeesterstraat. Men woont daar met drie volwassenen en vier kinderen op elkaar. Er is zelfs geen toegangsdeur”, klonk het onder meer. “We vragen u om rekening te houden met de omstandigheden en een straf met voorwaarden op te leggen.”

bezootje

Related Posts

Translate »