Vlaams Belang: “Genoeg, tijd voor verkiezingen”

Vlaams Belang: “Genoeg, tijd voor verkiezingen”

Het Vlaams Belang is naar eigen zeggen niet verbaasd over de ontwikkelingen in de federale regeringsonderhandeling. De partij roept sp.a en Groen op om woord te houden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Genoeg circus, nu is het tijd voor verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken.

De onderhandelingen voor een federale ‘Vivaldi’-coalitie liggen sinds gisteren op apegapen. Sinds deze middag, toen de sp.a benadrukte dat er niet verder onderhandeld kon worden met de MR van Georges-Louis Bouchez, is de crisis in de Wetstraat compleet.

(Lees verder onder de tweet.)

Tom Van Grieken (Vlaams Belang): “Genoeg circus, tijd voor verkiezingen”

Het rechtse Vlaamse Belang hamert al langer op nieuwe verkiezingen en ziet zich door de huidige situatie des te meer gesterkt in zijn eis. “Deze slechte soap wordt meer en meer slechte sciencefiction. Na maanden geknoei leek de enige oplossing voor deze Belgische zooi een volledige negatie te zijn van de verkiezingen in Vlaanderen: een linkse Vivaldi-coalitie zonder Vlaamse meerderheid. Ook dat lukt blijkbaar niet meer”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Daarom maar één conclusie: Genoeg circus, nu is het tijd voor verkiezingen.”

Van Grieken roept de verschillende leidinggevende figuren die in het verleden verkiezingen beloofden, zoals Meyrem Almaci (Groen) en Conner Rousseau (sp.a), op om hun belofte waar te maken om “hun laatste beetje integriteit te bewaren”.

bezootje

Related Posts

Translate »