Vitesse wint speciaal Airborne-duel na rode kaart voor Sparta | Sportnieuws

Vitesse blijft dankzij de 2-0 overwinning van zaterdagavond medekoploper van de Eredivisie. Grote man aan Arnhemse zijde: Oussama Tannane. De middenvelder onderscheidde zich met een prachtige treffer, waarna hij ook bij de 2e goal van de Arnhemse club een aandeel had.

Nee, over de wedstrijd Vitesse-Sparta zal over pakweg 10 jaar niet gek veel meer gesproken worden. Misschien wel over de prachtige vrije trap waarmee Oussama Tannane van ruim 30 meter doelman Benjamin van Leer verschalkte. Later had diezelfde Tannane ook een bijrol bij de 2-0 van Armando Broja, die profiteerde van gegrabbel van diezelfde Van Leer.

Rood voor Heylen

In de eerste helft kreeg Sparta-speler Michael Heylen voor 2 domme overtredingen 2 keer geel en dus rood. Daardoor speelde Vitesse 48 minuten lang met een man meer.

Airborne

Zoals elk jaar stond de eerste thuiswedstrijd van Vitesse in het teken van de Airborne-herdenking. Vitesse speelde dus ook, zoals dan gebruikelijk is, niet in het geel-zwart. Voor het Airborne-duel komt de Arnhemse club altijd met een speciaal shirt, om de Slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog te herdenken.

bezootje

Related Posts

Translate »