VIDEO: Ellen en Thomas maakten een documentaire over hun strijd tegen endometriose

VIDEO: Ellen en Thomas maakten een documentaire over hun strijd tegen endometriose

Eén op de tien vrouwen krijgt het verdict endometriose. Ellen (36) is een van hen en doorstond jarenlang helse pijnen voor ze de juiste diagnose kreeg. Vandaag zijn zij en haar man Thomas (29) de trotse ouders van Jazz. ‘We hebben lang op haar moeten wachten, maar beseffen dat we bevoorrecht zijn dat onze kinderwens alsnog werd vervuld’, aldus Thomas.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut

& lees alle artikels van Flair!

Interview: Marijke Clabots, video: Lissa Van Eesbeeck

Endometriose is een goedaardige en oestrogeenafhankelijke aandoening waarbij cellen die op baarmoederslijmvlies lijken buiten de baarmoeder voorkomen en bijgevolg chronische ontstekingen, vergroeiingen en verklevingen veroorzaken. Endometriose kan uiteindelijk leiden tot verminderde vruchtbaarheid en zelfs onvruchtbaarheid als de ziekte niet herkend en tijdig behandeld wordt.

Ellen en Thomas werden tijdens hun zoektocht naar de juiste diagnose van het kastje naar de muur gestuurd en legden hun strijd tegen de aandoening vast op camera. Ze goten de beelden in de beklijvende documentaire ‘MyEndo’, in de hoop dat andere vrouwen bespaard kunnen blijven van de lijdensweg die zij moesten doorstaan.

Meer info over ‘MyEndo’ vind je op de website.

Lees ook:

bezootje

Related Posts

Translate »