Verheyen ziet Club Brugge kampioen spelen: “Het seizoen is gedaan, punt”

Verheyen ziet Club Brugge kampioen spelen: “Het seizoen is gedaan, punt”

Door de coronacrisis wordt er niet meer gevoetbald en is het seizoen mogelijk al voorbij. Als de stand wordt gehouden zoals het is, betekent dat ook dat Club Brugge tot kampioen wordt gekroond. Verdiend, zo zegt Gert Verheyen.

“Ik hoorde laatst de Fille(Philippe Clement, nvdr.) en zei hem ook: ‘Al een chance dat Club een voorsprong van 15 punten heeft.’ Stel dat het er tien zijn. Dan zal je altijd nog ploegen hebben die geloofden dat ze nog een kans maakten op de titel. Nu wordt dat tenminste niet gecontesteerd”, zegt Verheyen in Het Nieuwsblad.

En wat met de Europese tickets. “Tja, het eerlijkste is de huidige stand gewoon respecteren, zoals dat ook gebeurt voor de kampioen. Dat kan alleen als iedereen zich daarin solidair wil tonen, omdat het een kwestie van overmacht is. Mocht die laatste speeldag van de reguliere competitie zijn afgewerkt, dan was het makkelijker. Maar je kan je nu toch niet meer voorstellen dat we die nog gaan afwerken? Het seizoen zit erop, punt. Stel dat je nu nog moet spelen. Als speler zou ik daar totaal geen zin meer in hebben. Trainen, idem”, aldus Verheyen.

Er zou ook geen Supercup gespeeld worden aan het begin van het seizoen. Die wordt dan vervangen door de Bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp. “Ik weet niet van wie het idee komt maar de Supercup aan de start van het seizoen vervangen door de bekerfinale is een uitstekend voorstel. Die Supercup is toch maar een plastieken prijs”, aldus Verheyen.

bezootje

Related Posts

Translate »