Verheyen wikt de opties: “Beloftenteams worden weggeblazen in 1B”

Verheyen wikt de opties: “Beloftenteams worden weggeblazen in 1B”

Hoe ziet het Belgisch profvoetbal er volgend seizoen uit? Het is de vraag waar er momenteel het hardst over wordt nagedacht bij de Pro League. Ook Gert Verheyen heeft zo zijn eigen mening over de voorstellen die op tafel liggen.

Allereerst denkt Verheyen aan Eleven Sports dat de televisierechten voor volgend seizoen heeft opgekocht. “Dat betaalt voor een tv-contract met Play-Offs. Een competitie met twintig ploegen zónder Play-Offs is alsof je blauwe schoenen bestelt, maar dan bruine krijgt toegezonden.” Zo is Verheyen al helemaal niet opgezet met de matige affiches die Eleven dan moet uitzenden. “Zij hebben niet betaald voor RWDM-Deinze, hé”, reageerde hij bij Het Nieuwsblad.

Naast een profcompetitie met twintig ploegen, klinkt ook het geluid om 1B aan te vullen met beloftenteams sterker. Zoals dat bijvoorbeeld ook in de tweede klasse van Nederland het geval is. “Het niveau ligt daar wel lager dan bij onze 1B.” Verheyen gelooft niet dat beloften veel in te brengen hebben tegen de ploegen uit 1B. “Voor een team met 19-jarigen is 1B momenteel te hoog gegrepen. Die worden weggeblazen”, aldus de analist en voormalig coach van de nationale beloften.

“Ik heb nog met de nationale U19 tegen Roeselare geoefend. Wij wonnen niet, hé. En die ploeg was het beste wat ons land te bieden had”, legt Verheyen uit, al heeft hij ook een mogelijke oplossing klaar. “Je kan ook spelers aantrekken, ervaren dertigers, die louter voor Club Brugge B of AA Gent B spelen.”

bezootje

Related Posts

Translate »