VB wil Nekkerhal als hub voor verdeling en toediening coronavaccins

VB wil Nekkerhal als hub voor verdeling en toediening coronavaccins

Al weken zoekt de Corona Task Force naar geschikte plaatsen om de vaccins te verdelen en toe te dienen. Het toedienen en verdelen blijkt een logistieke nachtmerrie. Een geschikte ruimte vinden is dus cruciaal. Vlaams Belang fractieleider Frank Creyelman vindt dat de Nekkerhal in Mechelen die ruimte heeft en bovendien ideaal gelegen is. “De meeste farmaceutische bedrijven situeren zich in de nabije omgeving van Mechelen. AstraZeneca in Dilbeek, Pfizer in Puurs en Jonhson & Johnson in Machelen. Allemaal een boogscheut van Mechelen.” 

Mechelen beschikt volgens Creyelman ook over een ruimte die voldoet aan alle voorwaarden: de Nekkerhal. De hal met een oppervlakte van meer dan 18.000 m2 groot beschikt over een hoog plafond, voldoende nooduitgangen en veel verluchting. Daarbij kan de hal makkelijk opgedeeld worden en is er een parking voor circa 3.500 wagens.

Frank Creyelman (VB): “De stad is nog steeds eigenaar van de Nekkerhal maar gaf enkele jaren geleden de uitbating aan Artemis. Deze firma zag door Corona al zijn evenementen voorlopig geannuleerd tot 6 maart. De hal staat  leeg en kan mits wat aanpassingen perfect dienen als verdeel- en toedieningscentrum.”

Zelf zegt Creyelman eerder een ‘koele minnaar’ te zijn van vaccinatie: “Maar het is goed voor het imago van Mechelen en kan financieel een goede zaak zijn voor de geplaagde handel in onze stad. Met wat geluk is de horeca tegen dan weer uit de kerker en kunnen ook de handelaars nog een graantje meepikken.”

bezootje

Related Posts

Translate »