Vanaf 11 mei wellicht opnieuw naar de markt of gebraden kip kopen langs de kant van de weg

Vanaf 11 mei wellicht opnieuw naar de markt of gebraden kip kopen langs de kant van de weg

Als de winkels op 11 mei weer open gaan, zullen we wellicht ook opnieuw naar de markt kunnen.

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits steunt een heropening van de markten op 11 mei, als de lokale besturen tegen dan de veiligheid kunnen garanderen. Dat zei ze donderdag in het Vlaams Parlement.

De Nationale Veiligheidsraad besloot vorige week dat de winkels in principe kunnen heropenen op 11 mei. Over de zogenaamde ambulante handel, onder meer de markten en de kramen langs de weg, werd nog geen beslissing genomen.

“Het zou goed zijn als de wekelijkse markten op 11 mei kunnen openen”, zei Crevits donderdag. “We zijn druk aan het overleggen met de lokale besturen om gemeenschappelijke richtlijnen uit te werken.”

De precieze voorschriften zijn een zaak van de steden en gemeenten. “Het is duidelijk dat er maatregelen moeten zijn”, aldus Crevits. “Je zou de openingsuren van een markt kunnen veranderen, waardoor er gedurende een langere periode mensen toegelaten zijn. Of je zou een extra locatie kunnen voorzien om meer te spreiden.”

Ook bijvoorbeeld het kippenkraam op het marktplein of de stand met fruit en groenten langs de weg zouden volgens Crevits op 11 mei moeten kunnen openen. Uiteraard mits naleving van de nodige veiligheidsmaatregelen zoals voldoende afstand houden.

De minister gaf donderdag in haar overzicht voorts aan dat er al voor bijna 1,1 miljard euro is uitgegeven aan de hinderpremie. Daar moet nog het bedrag van de compensatiepremie bij komen, dat nog moet worden uitgerekend.

bezootje

Related Posts

Translate »