‘UEFA probeert beslissing Pro League te begrijpen en schakelt … Van Ranst in’

‘UEFA probeert beslissing Pro League te begrijpen en schakelt … Van Ranst in’

De Pro League trapte vorige week op de teentjes van de UEFA door aan te kondigen dat de competitie in België (hoogstwaarschijnlijk) niet meer hervat zal worden. De Europese voetbalbond reageerde daar kregelig op, met een resem dreigementen zelfs. Nu is het toch bereid om te luisteren. En wie kan de UEFA beter overtuigen dan … Marc Van Ranst?

De viroloog is dezer dagen alom vertegenwoordigd en dus heeft ook de UEFA besloten om beroep te doen op zijn expertise, meldt Het Nieuwsblad. In een video-call met Zwitserland, waar het hoofdbureau van de UEFA zich bevindt, zal Van Ranst toelichting geven bij de omstandigheden in ons land. Hij sluit zich overigens aan bij de stelling van de Pro League: de komende maanden voetballen is geen echte optie.

“Ik heb de indruk dat de UEFA begint in te zien dat voetballen dit seizoen niet meer mogelijk is”, heeft Van Ranst goede hoop op inkeer bij de voetbalbobo’s. “Niemand kan de Belgische clubs verwijten dat ze de beslissing namen om er streep onder te trekken. Van de Pro League heb ik begrepen dat er minimum drie tot vier weken training nodig zijn alvorens wedstrijden weer mogelijk zijn. Dan is het weinig realistisch de huidige competities nog af te werken.”

In dat opzicht had de Pro League dus eerder al aangekondigd om het vervolg van het huidige seizoen volledig te schrappen en de komende jaargang met een propere lei te herbeginnen. De Pro League zou dat graag mét supporters doen, maar ook daar plaatst Van Ranst vraagtekens bij. Volgens hem zal dat in de eerste maanden (augustus, september) nog niet wenselijk zijn.

bezootje

Related Posts

Translate »