UEFA hakt knoop door over verdeling Europese tickets

UEFA hakt knoop door over verdeling Europese tickets

De UEFA heeft vrijdag in een brief aan de nationale bonden bekendgemaakt op welke basis de Europese tickets verdeeld moeten worden als de nationale competites niet worden uitgespeeld. Dat meldt de Nederlandse KNVB.De UEFA schrijft voor dat Europese tickets door de landelijke voetbalbonden moeten worden verdeeld op basis van sportieve prestaties en dat bij een niet uitgespeeld bekertornooi hiervoor moet worden teruggegrepen naar de prestaties in de competitie.

Het ticket dat bestemd was voor de bekerwinnaar komt dan toe aan de hoogst geklasseerde club uit de competitie die geen ticket krijgt toegewezen voor de Champions League.Of de competitie in België al dan niet hervat zal worden, is nog niet beslist. Als het seizoen 2019-2020 niet meer uitgespeeld wordt dan zal volgens de UEFA-richtlijnen de huidige nummer 3, Charleroi, zich mogen opmaken voor de groepsfase van de Europa League.
Antwerp, dat het in de bekerfinale moest opnemen tegen Club Brugge, zal dan als nummer 4 in de competitie vrede moeten nemen met de voorrondes van de Europa League, net als nummer 5 Standard. Club Brugge is rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League, AA Gent speelt dan de voorrondes van het kampioenenbal.bezootje

Related Posts

Translate »