Twee beheerders Facebookpagina veroordeeld na klacht van Unia

Twee beheerders Facebookpagina veroordeeld na klacht van Unia

De twee beheerders van de Facebookpagina Identitaires Ardennes zijn veroordeeld voor het aanzetten tot haat en geweld. Dat meldt Unia in een persbericht. Het gelijkekansencentrum diende klacht in tegen de pagina en zijn beheerders. 

In april 2017 diende Unia klacht in tegen de beheerders van de Facebookpagina ‘Identitaires Ardennes’ nadat het van een aantal burgers meldingen kreeg over de pagina. Ze komen naar eigen zeggen op voor “de belangen van ons erfgoed tegenover de eisen en de verovering van ons territorium door een archaïsche beschaving” en waren kritisch voor migratie en de islam. 

Volgens Unia zetten de publicaties van de pagina aan tot haat en geweld, en de correctionele rechtbank van Neufchâteau volgt hen daarin. De twee beheerders van de Facebookpagina werden schuldig bevonden aan het aanzetten tot haat en geweld en kregen een gevangenisstraf van zes maanden opgelegd. Bovendien moeten ze elk een boete van 800 euro betalen en de 1.140 euro aan procedurekosten betalen. 

Unia is tevreden met de veroordeling. “Haatboodschappen op sociale media publiceren en delen is in strijd met de wet”, klinkt het. “Bovendien kan dit dramatische gevolgen hebben voor het samenleven in een democratische maatschappij. De vrijheid van meningsuiting is één van de hoekstenen van onze democratie, maar wie aanzet tot haat of geweld gaat over de grens.”

bezootje

Related Posts

Translate »