TikTok lanceert juridische tegenaanval op downloadverbod door Trump

TikTok lanceert juridische tegenaanval op downloadverbod door Trump

TikTok en haar moedermaatschappij ByteDance zetten via de rechter de juridische tegenaanval in tegen het verbod dat door de regering-Trump is uitgevaardigd van tafel te krijgen. Ze dienden daartoe een klacht in tegen het decreet van Trump dat Amerikaanse bedrijven verbiedt zaken met hen te doen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Vanaf zondag geldt in de VS een verbod op het downloaden van de populaire video-app TikTok. Hetzelfde geldt voor de Chinese berichtenapp WeChat. De Amerikaanse overheid is er van overtuigd dat deze apps te veel gegevens verzamelen over gebruikers. Omdat ze die delen met de Chinese overheid vormen ze volgens Trump “een gevaar voor de nationale veiligheid” van de VS.

TikTok liet vrijdag al weten het oneens te zijn met de beslissing van de Amerikaanse overheid: “We zijn teleurgesteld dat nieuwe app-downloads vanaf zondag geblokkeerd worden en het gebruik van de TikTok-app in de Verenigde Staten vanaf 12 november verboden is”. Intussen is ook het Chinese moederbedrijf van de populaire app, ByteDance, naar de rechter gestapt om het verbod te vernietigen.

TikTok is van mening dat het verbod in strijd is met de Amerikaanse grondwet, specifiek met het recht op vrije meningsuiting van het bedrijf.

bezootje

Related Posts

Translate »