The Sun zet drie ex-JPL-spelers in lijst met ‘hardste jongens uit Premier League’

The Sun zet drie ex-JPL-spelers in lijst met ‘hardste jongens uit Premier League’

Nu het voetbal zowat overal ter wereld stil ligt, gaan media op zoek naar allerlei materiaal om de voetballoze dagen op te vullen. Filmpjes uit de oude doos, quizjes of lijstjes. In die laatste categorie komt The Sun met een opsomming van de hardste spelers uit de Premier League. Drie ex-spelers uit de Jupiler Pro League krijgen de twijfelachtige eer om daar deel van uit te maken.

De opzet van The Sun is als volgt: per club uit de huidige Premier League kiest de Engelse tabloid de meest onverschrokken speler uit. Waarom net die het haalt, is volledig gebaseerd op het subjectieve oog van The Sun. Dat oog zorgt er voor dat onder meer Luka Milivojevic (ex-RSC Anderlecht), Wilfred Ndidi (ex-KRC Genk) en Victor Wanyama (ex-Beerschot) werden opgenomen.

Bij Milivojevic, momenteel aan de slag bij Crystal Palace, ligt de oorzaak bij zijn verleden. Als kleine jongen groeide de Serviër op in verschrikkelijke omstandigheden tijdens de Balkan-oorlog. Zo’n achtergrond heeft natuurlijk een bepalende invloed op je karakter. In het geval van Ndidi is zijn verkiezing dan weer te danken aan zijn prestaties óp het veld. Niemand veroverde de bal vaker in de Engelse competitie dan de Nigeriaan van Leicester City: 143 keer maar liefst.

En Wanyama dan? De controleur komt nog amper in actie bij Tottenham Hotspur, maar maakte in het recente verleden ‘naam’ door enkele stevige ingrepen. Liefst vier keer kreeg Wanyama een rode kaart onder de neus geduwd vanwege een tackle die de carrière van de tegenstander kon kosten, oordeelt The Sun. Overigens stond de Keniaan vorige zomer nog in de nadrukkelijke belangstelling van Club Brugge.

bezootje

Related Posts

Translate »