Teambaas Wolff denkt aan Vettel en wil misschien weg bij Mercedes | Sportnieuws

Teambaas Wolff denkt aan Vettel en wil misschien weg bij Mercedes | Sportnieuws

Sebastian Vettel is nog geen topkandidaat voor de ploeg van Mercedes voor volgend seizoen in de Formule 1. Teambaas Toto Wolff sluit de komst van de 4-voudig wereldkampioen niet uit, maar omschrijft hem liever als een outsider.

“Sebastian is natuurlijk een geweldige persoonlijkheid, met 4 wereldkampioenschappen”, vertelde Wolff op een videoconferentie. “Hij is een echt een uitstekende coureur. Maar vooralsnog is hij slechts een outsider voor een plekje bij Mercedes. We kijken eerst naar onze eigen ploeg.”

Contracten lopen af
Wereldkampioen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hebben een aflopend contract bij Mercedes. Wolff volgt ook met interesse de prestaties van George Russell, de Mercedes-coureur die bij Williams rijdt. Vettel verlaat aan het einde van het seizoen Ferrari, na een periode van 6 jaar. Wolff weet nog niet wanneer hij de ploeg van Mercedes voor 2021 bekend kan maken.

Nadenken

Wolff weet trouwens nog niet of hij bij de Formule 1-stal van Mercedes blijft. “Ik heb het gevoel dat ik nog wel kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van ons in deze sport”, zei de Oostenrijker. “Eerst ga ik echter nog heel goed bij mezelf na of ik wel zeker weet dat ik dit ook wil. Het is nog te vroeg voor een beslissing. Maar mijn intentie is doorgaan.”

Goede relatie

Onder leiding van Wolff heerst Mercedes al 6 jaar in de Formule 1. “Het gaat geweldig maar ik wil voorkomen dat ik terugval naar goed. Want dat is niet goed genoeg. Ooit komt er een moment dat ik het minder ga doen en dat moment wil ik voor zijn. Dat is waar ik nu heel goed over nadenk. Mijn relatie met iedereen in het team is goed. Dat is niet het probleem.”

bezootje

Related Posts

Translate »