Sporting Lokeren en KSV Temse fuseren tot KSC Lokeren-Temse

Sporting Lokeren en KSV Temse fuseren tot KSC Lokeren-Temse

De maandag failliet verklaarde tweedeklasser Sporting Lokeren fuseert met KSV Temse, een club uit de tweede amateurklasse. De nieuwe Waaslandse fusieclub gaat KSC Lokeren-Temse heten en zal in de tweede amateurklasse uitkomen.

De nieuwe club werd woensdagavond boven de doopvont gehouden in het stadhuis van Lokeren, in aanwezigheid van onder anderen de burgemeesters Filip Anthuenis van Lokeren en Luc De Ryck van Temse, naast Hans Van Duyse namens Sporting Lokeren en Raoul Van Raemdonck namens KSV Temse. De fusieclub gaat door met het stamnummer van Temse en speelt zijn thuiswedstrijden op Daknam, het stadion van Lokeren.
Sporting Lokeren was al een tijdlang naarstig op zoek naar een partner die de club zou kunnen behoeden van een heropstart in vierde provinciale, na het faillissement en het verdwijnen van stamnummer 282. Eerder werd getracht een fusie te bereiken met Zelzate, maar dat mislukte.

Dinsdagavond haakte ook Vigor Wuitens Hamme af. Met Temse werd woensdag dan toch een partner gevonden.
Op vrij korte tijd werd een intentieverklaring tussen beide teams opgemaakt. De club zal spelen onder de oud-kleuren van Sporting Lokeren, wit-zwart-geel. De jeugdploegen kunnen verder op interprovinciaal niveau spelen. De jeugdploegen van Lokeren blijven actief op Daknam, die van Temse op hun vertrouwde stek. Voorzitter van KSC Lokeren-Temse wordt Hans Van Duyse. Willy Carpentier en Alain Vereecken zijn de ondervoorzitters. Oud-voorzitter Raoul Van Raemdonck van KSV Temse krijgt de titel van erevoorzitter.bezootje

Related Posts

Translate »