Spektakel in de Jupiler Pro League: Gent sleept in extremis punt in de wacht op veld van Anderlecht

Spektakel in de Jupiler Pro League: Gent sleept in extremis punt in de wacht op veld van Anderlecht

Voorlopig geen voetbal in de Jupiler Pro League wegens het coronavirus, maar laat dat je niet tegenhouden om volop te genieten van onze mooie competitie. Vandaag keren we terug naar speeldag 13. Anderlecht leek in eigen huis op weg naar de zege, tot AA Gent in extremis de gelijkmaker scoorde.

Anderlecht ontving op speeldag 13 de Buffalo’s in het Lotto Park. Paars-wit had nood aan een zege en begon uitstekend aan het duel tegen de Gentenaars. Na slordig balverlies van Odjidja prikte de thuisploeg tegen. Cobbaut vond Verschaeren aan de tweede paal en die laatste knalde de openingstreffer tegen de netten. Al duurde dat feestje niet lang, want Odjidja trok de scheve situatie recht door Depoitre aan te spelen. Depoitre scoorde, maar de vlag ging de hoogte in voor buitenspel. De VAR keurde het doelpunt echter goed.

Paars-wit bleef het Gentse doel bestoken, maar Kaminski speelde een bijzonder sterke partij. Na een verdedigende fout van Dejaeghere ging de bal op de stip in minuut 68. Kaminski kwam oog in oog te staan met Roofe, die scoorde ondanks dat Kaminski in de juiste hoek dook. Amper twee minuten later mocht Roofe opnieuw vieren na een knap schot met links. Anderlecht leek op weg naar die broodnodige zege.

Toch was er nog hoop voor Gent, want na een handsbal mocht Yaremchuk zijn geluk vanop de stip beproeven. De spits knalde eerste op Van Crombrugge, maar kon de penalty in twee tijden alsnog omzetten. De thuisploeg begon te bibberen en in de 94ste minuut kreeg Gent een ultieme kans op de gelijkmaker. Plastun kopte de bal in de verste hoek en weg waren de drie punten voor Anderlecht.

bezootje

Related Posts

Translate »