Spektakel in de Jupiler Pro League: De wederopstanding van Cercle

Spektakel in de Jupiler Pro League: De wederopstanding van Cercle

Voorlopig geen voetbal in de Jupiler Pro League wegens het coronavirus, maar laat dat je niet tegenhouden om volop te genieten van onze mooie competitie. Vandaag keren we terug naar speeldag 25. Cercle Brugge, dat punten nodig had om de degradatie te ontlopen, ontving KV Mechelen. Na een vroege voorsprong voor de thuisploeg stevende de wedstrijd af op een gelijkspel, tot Peeters daar anders over besliste.

De 25ste speeldag stond in het teken van de laatste kans voor Cercle Brugge. Kon het team geen drie punten veroveren tegen KV Mechelen, dan leek degradatie onafwendbaar. Bernd Storck had zijn troepen duidelijk aangevuurd, want na nog geen twee minuten op de klok knalde de thuisploeg al een bal tegen de netten. Eppel kopte een snel genomen hoekschop binnen. Cercle profiteerde vier minuten later van het geknoei bij de Mechelaars achterin. Hotic bedankte Vanlerberghe voor het balverlies met de 2 – 0. Vanlerberghe maakte in de tiende minuut wel de aansluitingstreffer voor de bezoekers met een heerlijke knal.

Vervolgens was het lang wachten op een goal, ondanks vele kansen voor de thuisploeg. Het was echter Mechelen dat langszij kwam in minuut 82 met een doelpunt van Van Damme. Het kalf leek verdronken voor Cercle, tot Peeters vrijheid kreeg en met een stevige pegel de 3 – 2 vastlegde. Cercle bibberde tot in de 92ste minuut, maar het begin van de remonte was een feit. De Bruggelingen zouden hun drie volgende confrontaties winnen en het behoud veilig stellen.

bezootje

Related Posts

Translate »