Sparta heeft geen vrees voor duel bij Vitesse: ‘Niet gedacht aan uitstel’ | Sportnieuws

Bij Sparta bestaat geen vrees om zaterdag de competitiewedstrijd tegen Vitesse te spelen. Dit zegt technisch manager Henk van Stee van de Rotterdamse club. “We hebben geen moment overwogen om uitstel te vragen bij de KNVB”, laat hij weten. “We gaan gewoon naar Arnhem.”

Donderdag werd bekend dat Vitesse is getroffen door een uitbarsting van corona-besmettingen. Liefst 8 leden van de technische staf hebben het virus opgelopen en zitten inmiddels in quarantaine. Ook trainer Thomas Letsch van de Arnhemse club is uitgeschakeld. Hoofd opleidingen Edward Sturing neemt voorlopig de trainingen waar en zal samen met technisch directeur Johannes Spors op de bank zitten tijdens het duel met Sparta van zaterdag.

‘Gelukkig maar’

Technisch manager Henk van Stee van de Spangenaren nam het nieuws over de besmettingen in Arnhem, zegt hij, ‘ter kennisgeving aan’. “Het eerste wat je denkt is: hoeveel spelers van Vitesse zijn besmet? Als je dan leest dat het om stafleden gaat, besef je meteen dat het doorgaan van de wedstrijd niet in gevaar komt. Gelukkig maar. Voor Sparta, Vitesse en voor de supporters van beide clubs is het alleen maar fijn dat er gewoon gevoetbald wordt.”

Vraagtekens

Toch plaatste Van Stee ook zo zijn vraagtekens bij de berichtgeving, geeft hij toe. “Als je heel eerlijk bent is het natuurlijk wel frappant”, zegt hij. “Spelers en trainers werken dagelijks intensief met elkaar en dan blijkt uit de testen dat alleen 8 leden van de technische staf besmet zijn. Dat is op zijn minst opvallend, toch? Maar goed, we zijn er alleen maar blij mee hoor.”

De wedstrijd Vitesse-Sparta wordt zaterdag om 18.45 uur afgetrapt in stadion Gelredome.

bezootje

Related Posts

Translate »