Sensatie op WK snooker: Ronnie O’Sullivan gewipt door … amateur

Sensatie op WK snooker: Ronnie O’Sullivan gewipt door … amateur

Het wereldkampioenschap snooker is op een sisser van formaat uitgedraaid voor Ronnie O’Sullivan, de beste snookerspeler ooit. De vijfvoudige winnaar in Sheffield werd er in de eerste ronde meteen uitgeknikkerd. Door een amateur dan nog wel.

Vijfvoudig wereldkampioen O’Sullivan moet dus al inpakken in Sheffield. Maandagavond stond The Rocket al met zijn rug tegen de muur tegen de verrassende James Cahill. De leeftijdsgenoot van Belgische snookerhoop Luca Brecel en tevens een amateur kwam 4-5 voor tegen de 43-jarige O’Sullivan. 

Maar de wispelturige O’Sullivan kreeg geen grip op de wedstrijd en kwam zelfs 5-8 achter tegen de 23-jarige Brit. Bij Cahill was er geleidelijk aan sprake van enige nervositeit, waardoor hij regelmatig op een foutje te betrappen was. 

O’Sullivan kwam nog terug tot 8-8, maar Cahill vond op zijn beurt zijn ‘cool’ weer terug en zorgde nu al voor de stunt voor het toernooi, 8-10. Voor O’Sullivan was het overigens de eerste keer sinds 2003 dat hij in de eerste ronde een match verloor op The Crucible

bezootje

Related Posts

Translate »