Schmidt wil niets weten van kritiek op opstelling | Sportnieuws

Schmidt wil niets weten van kritiek op opstelling | Sportnieuws

PSV kroop zondag door het oog van de naald tegen Vitesse (3-1). Pas na het inbrengen van spelers als Mario Götze, Donyell Malen en Philipp Max werden de Arnhemmers verslagen. Toch wilde trainer Roger Schmidt niets weten van de kritiek op zijn keuzes.

“Risky? Je moet als trainer doen wat logisch is. Je hebt nooit garanties dat dergelijke keuzes goed uitpakken, maar mijn gevoel was dat deze spelers geen 90 minuten konden spelen. Ik denk dat het een goede beslissing was om nieuwe, frisse spelers in te brengen. Ze hebben laten zien wat ze kunnen”, aldus Schmidt tegen ESPN. Dat PSV pas in de 86ste minuut de 2-1 maakte en dat deed met alle ‘gepasseerde’ spelers terug op het veld, zegt volgens Schmidt niets. “We scoorden pas in de 86ste minuut omdat we daarvoor heel veel kansen misten.”

‘Ik ben heel blij’

Schmidt was dan ook erg tevreden over zijn ploeg. “Ik ben heel blij. Het was een moeilijke wedstrijd, zeker na de zware Europese wedstrijd van donderdag en dan ook nog tegen een grote ploeg als Vitesse. Daarom gebruikte ik de hele selectie voor vandaag. De spelers hebben het heel goed gedaan. We kwamen op achterstand, maar bleven er altijd in geloven en bleven positief. We kregen veel kansen en hebben topgoals gemaakt. Het was een goede dag voor ons.”

PSV begon tegen Vitesse in een 5-3-2-systeem met Pablo Rosario centraal achterin. Dat pakte in de 1e helft slecht uit. Uitgerekend Rosario ging regelmatig flink de mist in. Ook de systeemwissel was volgens Schmidt echter niet meer dan logisch.

‘We konden dit niet trainen’

“De spelers waren wat onwennig in dit systeem, we hadden dit ook niet kunnen trainen. Ik moest dit systeem kiezen vanwege de spelers die ik nu opstelde. We missen veel aanvallers, met Maxi Romero, Noni Madueke en Cody Gakpo. Als ik dan Malen, Thomas en Götze buiten de basis wil hebben, moet ik een systeem bedenken voor de spelers die wel spelen. Daarnaast koos ik hiervoor vanwege de vele lange ballen van Vitesse. Maar eerlijk is eerlijk, na rust ging het beter in ons normale systeem. Voetbal is altijd aanpassen aan de situaties. We kiezen altijd wat het beste is voor ons.”

bezootje

Related Posts

Translate »