Schmidt is nog heel wat van plan met PSV: ‘We willen meerdere versterkingen’ | Sportnieuws

Trainer Roger Schmidt van PSV blikte vrijdag op trainingscomplex De Herdgang vooruit op het duel van PSV met FC Emmen van zaterdagavond in het Philips Stadion. Na de winst op FC Groningen bespeurde hij deze week bij de trainingen van PSV goede zin, spirit en zelfvertrouwen. “We hebben daar aardig gespeeld, maar moeten nog stappen vooruit zetten”, vond de coach. “Tegen Emmen hebben we de 1e gelegenheid. We willen ons in onze 1e thuismatch aan onze supporters laten zien.”

Schmidt nam vrijdag voor de training van PSV afscheid van Sam Lammers, die op weg is om een transfer naar Atalanta rond te maken. Hij startte zijn persconferentie voor het duel met FC Emmen met een compliment voor de aanvaller. “De geruchten over een overgang waren er al 5 of 6 weken. Sam heeft me vrij vroeg geïnformeerd dat er een kans was om naar een nieuwe club te gaan. Hij was er heel open over. Ik waardeer die houding. Hij was in de tussentijd heel gefocust op PSV. Tijdens trainingen en wedstrijden was hij alleen met PSV bezig. We moeten zijn beslissing accepteren. Nu hij zijn contract niet verlengde, moest er bij de club nagedacht worden en is er besloten tot verkoop. Aan ons is het vervolgens de taak om de goede speler te vinden om hem te vervangen.”

Zahavi

Een potentiële vervanger is Eran Zahavi (33), die op weg lijkt naar PSV. “Er zijn veel geruchten”, zei Schmidt erover. “Hij is een goede speler en ik ken hem uit China. Hij was 1 van de beste spelers in de competitie daar. We gaan zien wat de toekomst brengt. Ik ben nog niet 100 procent zeker of het lukt. Dit soort transfers zijn niet makkelijk.”

Niet 100 procent zeker

Hoe zijn zijn verwachtingen over Zahavi? Komt hij? “Er zijn zoveel geruchten over PSV en spelers die misschien tekenen. Ik kan niet de positie van de club telkens uitleggen. Je kunt in de voetballerij nooit zeker zijn voor er een handtekening staat, zeker niet bij deze categorie spelers. Wat duidelijk is, is dat wij verbetering nodig hebben. We hebben een goed team, maar we hebben nog enkele nieuwe spelers nodig. Daarbij kijken we ook naar goals. Als je een spelers verliest uit de basis, dan is het logisch dat er een nieuwe speler moet komen.”

NS Mura

Meerdere nieuwe spelers

Nieuwe spelers zijn tegen de Drenten nog niet te verwachten, maar PSV is nog druk actief op de transfermarkt. “We kijken naar goede spelers voor elk onderdeel van de ploeg. Ook nog naar een linksback en rechtsback, omdat die posities niet dubbel bezet zijn. We hebben daar nu hele goede spelers, maar zij kunnen ook iets krijgen. We proberen de laatste weken op de transfermarkt om een volledige ploeg samen te stellen. Dan bedoel ik spelers die de ploeg verbeteren, maar ook spelers met potentie die zich nog kunnen verbeteren. Daar willen we ook plek voor inruimen.”

Keeper

PSV zou eventueel nog een extra keeper willen aantrekken. In Duitsland wordt de club gekoppeld aan de 20-jarige Vincent Müller van Wurzburger Kickers. “We hebben meerdere keepers uitgezwaaid en er 3 nodig voor onze ploeg”, zei Schmidt. “We hebben met Maxime Delanghe een heel goed talent in de opleiding opgenomen. Het jeugdteam heeft ook keepers nodig en we tasten de markt nu af. Als we een keeper met potentie vinden, is het mogelijk dat we iemand halen. Het is nu niet 100 procent nodig. Ik ben op dit moment ook gefocust op mijn ploeg.”

bezootje

Related Posts

Translate »