Scheidsrechter Kuipers legt uit waarom het tijdens PSV-Vitesse géén penalty was en ook géén rode kaart | Sportnieuws

Scheidsrechter Kuipers legt uit waarom het tijdens PSV-Vitesse géén penalty was en ook géén rode kaart | Sportnieuws

ESPN vroeg na afloop van PSV-Vitesse (3-1) scheidsrechter Björn Kuipers voor de camera. De arbiter gaf in de eerste helft een penalty aan Vitesse, maar draaide die na het bekijken van de beelden van de VAR terug. Het werd een vrije trap. De gele kaart voor Erick Gutierrez bleef staan en veranderde dus ook niet in rood.

“Wij dachten dat het een penalty was, omdat de speler van Vitesse werd vastgehouden tot in het strafschopgebied”, reageerde Kuipers na afloop. “Maar het ging om het contactmoment van de overtreding. Dat was een tik op de voet die nét buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Het was een moment van 5 of 10 centimeter, maar uiteindelijk dus erbuiten. Was het alléén vasthouden geweest, dan had het moment van het loslaten van de speler bepalend geweest en dus een strafschop.”

Geen rood maar geel

Uiteindelijk kreeg Gutierrez een gele kaart voor z’n overtreding. Bij Vitesse vonden ze dat Broja, die neerging, doorgebroken was. Kuipers vond dat niet. “Ik vond het geen overtuigende doelkans. Zeker ook omdat Baumgartl vlak daarna een prachtige tackle inzette.”

bezootje

Related Posts

Translate »