Roest hoopt snel weer wedstrijden te kunnen schaatsen: ‘Prima op tv te volgen’ | Sportnieuws

Roest hoopt snel weer wedstrijden te kunnen schaatsen: ‘Prima op tv te volgen’ | Sportnieuws

Patrick Roest wil weer wedstrijden schaatsen. En volgens hem moet dat ook wel lukken. “Dan maar achter gesloten deuren, als het moet”, zegt hij tegen het AD. Roest vindt dat racen zonder publiek prima te doen is in het schaatsen.

“De echte schaatsliefhebbers kunnen het op de televisie ook prima volgen.”

Roest is wel alweer volop in training. Ook niet gek, want hij wil op de Olympische Spelen van Peking in 2022 op 4 afstanden uitkomen: de 1500, 5000, 10.000 meter en de ploegachtervolging. “Van deze 4 onderdelen is de 5000 meter absoluut mijn favoriet.”

Roest vindt het niks, al die EK’s

Niettemin blijft voor Roest, die bij Pyeongchang 2018 goed was voor olympisch zilver (1500 meter) en brons (ploegachtervolging), het allrounden het “mooiste”. Voor hem is het mede daarom nog steeds onverteerbaar dat het WK allround voortaan niet meer jaarlijks wordt gehouden, maar wordt afgewisseld met de EK allround. De EK afstanden en de EK sprint, ook om het jaar, zijn erbij gekomen.

Roest: ,,Voor mij hoeven al die EK’s niet. Ook het EK allround niet, al is het nog wel leuk dat het komende seizoen in Thialf wordt gehouden, als het doorgaat. Nee, geef mij maar alleen WK’s.”

bezootje

Related Posts

Translate »