Rode Duivels op EK 2021: Kies de doelman en verdedigers op het toernooi

Rode Duivels op EK 2021: Kies de doelman en verdedigers op het toernooi

Door de coronacrisis krijgen we deze zomer jammer genoeg geen EK. Dat krijgen we gelukkig wél in de zomer van 2021, wanneer het EK in juni van start gaat. Tegen dan zijn onze Rode Duivels weer een jaartje ouder. Voor welke basiself moet Roberto Martinez dan kiezen? Wij nomineren, jij beslist. We beginnen met de doelman en driemansverdediging.

We gaan ervan uit dat Martinez ook op het EK weer voor een 3-4-3/3-4-2-1 opstelling zal kiezen. Dat betekent dus een driemansverdediging, waar onze anciens toch weer een jaartje ouder geworden zijn. Wie zou jij verkiezen in de basiself?

Doelman
In doel is Thibaut Courtois al jaren de keuze nummer één van Martinez. Hij is stilaan ook onmisbaar geworden bij Real Madrid en mag als één van de beste doelmannen ter wereld gezien worden. Zijn concurrentie bestaat uit oude getrouwe nummer twee Simon Mignolet, maar die heeft er ook heel wat nieuwe concurrentie bij.

Zo hebben we in het buitenland ook nog enkele goede keepers in de vorm van Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Matz Sels (RCD Strasbourg) en in eigen land Hendrik Van Crombrugge (RSC Anderlecht). Wie neem jij allemaal mee richting het EK?

Rechtercentrumverdediger
In de verdediging krijgen we te maken met heel wat oudere jongens. Rechts centraal is Toby Alderweireld misschien wel de ‘jongste’ met zijn 31 jaar. Wekelijks nog een basispion bij Tottenham en dat lijkt hij nog even te blijven.

Hij krijgt echter wel concurrentie van onder andere Dedryck Boyata, die het voorbije seizoen toch wist uit te blinken bij Hertha BSC. Ook bij de Rode Duivels kon hij de laatste partijen toch overtuigen. Zal hij volgend jaar Alderweireld uit de basis verdrijven?

Verder hebben we nog Jason Denayer, die bij Olympique Lyon één van de uitblinkers was. Hij werd tot kapitein benoemd bij de Franse topploeg en mag terugblikken op een mooi seizoen. Denayer wordt nu al genoemd als één van de nieuwe patrons in de verdediging van de Rode Duivels de komende jaren. Wordt hij dat ook op het EK?

Rechtercentrumverdediger

Centrale verdediger
Vincent Kompany was jaren de leider van onze Rode Duivels, maar kampt jaarlijks met heel wat blessures. Ook dit seizoen was dat weer het geval, waardoor er zelfs werd geopperd om Kompany deze zomer niet mee te nemen. Volgend jaar is hij weer een jaartje ouder en is hij al twee seizoenen vertrokken uit Engeland. Een moeilijke keuze voor Martinez.

Met spelers zoals Brandon Mechele en Zinho Vanheusden is de concurrentie niet min. De twee pionnen zijn uitblinkers bij hun ploegen (Club Brugge en Standard) en hebben ook hun leeftijd mee. Mechele bewees in de Champions League al dat hij zijn mannetje kan staan, terwijl Vanheusden bij de beloften al een onmisbare pion was en er in 2021 weer een extra jaar ervaring bij zal hebben.

Ook in Engeland loopt er nog concurrentie rond, met Björn Engels (Aston Villa) en Christian Kabasele (Watford). De twee waren er de voorbije selecties niet bij, maar bewijzen wekelijks in Engeland op een topniveau te kunnen spelen. Ook zij mogen hopen op een selectie voor het EK.

Centrale verdediger

Linkercentrumverdediger
Links centraal wordt mogelijk ook een probleemgeval in de zomer van 2021. Daar was Jan Vertonghen incontournable, maar die wordt ook alweer een dagje ouder. Bij Tottenham was hij ook niet langer de grote sterkhouder en verdween hij meermaals uit de basis. Hij lijkt komende zomer te vertrekken, het is dus nog maar de vraag naar welke club hij zal verhuizen én of hij daar ook speelgelegenheid zal krijgen.

Op die plek heeft hij de concurrentie van Thomas Vermaelen, al zit de verdediger al in de winter van zijn carrière. Daarnaast is Vermaelen bijzonder blessuregevoelig en is het nog maar de vraag of je er als bondscoach ook op wil blijven rekenen. Op de koop toe speelt Vermaelen in ‘maar’ de Japanse competitie, wat qua niveau onze eigen competitie zeker niet overstijgt. Neemt Martinez het risico?

Een andere concurrent is Elias Cobbaut, die onder Martinez al mocht debuteren als Rode Duivel. Bij Anderlecht is hij niet zeker van zijn plek, maar hij zou wel al interesse wekken uit het buitenland. Is ook nog steeds maar een jonge twintiger. Met een jaar extra voetbal als bagage kan hij zijn collega-Duivels nog het vuur aan de schenen leggen.

Linkercentrumverdediger

bezootje

Related Posts

Translate »