RETRO: Een ‘wilde’ avond in Brugge

RETRO: Een ‘wilde’ avond in Brugge

in deze retro nemen we jullie mee terug naar 1 mei 2009. Er mocht toen nog gearbeid worden en Sporting Lokeren was nog springlevend. Het beleefde een (De) Wilde avond op Club Brugge…

2-1, 3-1, 1-0, 2-1, 1-0, 1-1, 5-1, 1-0, 2-1. 1 op 27. De voorbije jaren viel er voor Sporting Lokeren amper iets te rapen op Club Brugge. De laatste uitzege van de Waaslanders in het Jan Breydelstadion dateert van 28 oktober 2012, toen Lokeren met 2-3 kwam winnen. De voorlaatste Lokerse driepunter op Club was ook een 2-3. Ons verslag van deze match van 1 mei 2009 zag er als volgt uit:

LOKEREN ZET CLUB BRUGGE IN EIGEN HUIS VOOR SCHUT

Lokeren heeft Club Brugge zijn tiende verlies van het seizoen aangesmeerd. Na een spektakelwedstrijd wonnen de Waaslanders met 2-3.

Club startte met de verwachte elf, bij Lokeren waren er nogal wat afwezigen. Door de afwezigheid van nogal wat basispionnen stonden onder meer youngsters De Pauw en De Wilde in de basis. Club begon enthousiast, maar bij de eerste Lokerse counter stond het gelijk achter. Na eeb heerlijke pass binnendoor van De Pauw schoot Janczyk de bal voorbij Stijnen.

Bij Club Brugge was meteen het vertrouwen aangetast en net toen het dat weer leek te herwinnen, scoorde Lokeren een tweede keer. Overmeire controleerde, legde klaar en schoot binnen in de korte hoek.

De thuisploeg kwam met veel goeie moed aan de aftrap van de tweede helft. Het kreeg ook kansen via Geraerts en Sonck, maar moest na een uur verder met tien na een tweede gele kaart voor Simaeys. Tot overmaat van ramp stond het even later 0-3 via De Wilde.

Club maakte meteen daarna 1-3 via Akpala en tien minuten voor tijd werd het weer spannend, toen invaller Dahmane de aansluitingstreffer maakte. Verder kwamen de Bruggelingen evenwel niet, al was dat ook aan een alweer beresterke Copa te wijten.

Met een assist en een goal speelden de Lokerse youngsters De Pauw en De Wilde een cruciale rol. Die De Pauw is uiteraard Nill De Pauw. Die groeide uit tot een vaste waarde en zou tot 2015 in Lokeren blijven. Goed voor 29 goals in 187 wedstrijden.

Wie is De Wilde? Nee, niet Björn. Wel Stijn De Wilde. In het seizoen 2007-2008 debuteerde hij op z’n 19de in het eerste elftal van Lokeren tegen Anderlecht. Maar de uitmatch op Club Brugge op 1 mei 2009, waarin hij de 0-3 scoorde, zou het hoogtepunt van zijn carrière op het hoogste niveau worden.

In het seizoen 2009-2010 trok de in Gent geboren aanvaller naar de buren van Beveren, maar daar kon hij geen potten breken. De Wilde zegde het profvoetbal vaarwel en stapte over naar Bornem, gevolgd door 8 seizoenen bij Hamme. Momenteel is hij aan de slag bij SC Begonia Lochristi, de club waar Sporting Lokeren hem destijds kwam wegplukken.

bezootje

Related Posts

Translate »