Retro: Club maakt einde aan de vloek van het Astridpark

Retro: Club maakt einde aan de vloek van het Astridpark

Exact één jaar geleden op 4 april 2019 maakte Club Brugge een einde aan de vloek van het Astridpark. Blauw-zwart won voor het eerst in 20 jaar een competitiewedstrijd op bezoek bij grote rivaal Anderlecht.

Ondanks toppers als onder meer Ivan Perisic, Bosko Balaban, Thomas Meunier, Victor Vazquez en Carlos Bacca heerste er tot vorig jaar een vloek op Club Brugge telkens blauw-zwart op bezoek ging in Anderlecht

Ook vorig seizoen beleefde paars-wit duidelijk een minder seizoen. Onder Fred Rutten sleepte Anderlecht zich naar het einde van de competitie (Rutten zou het einde van de Play-Offs zelfs niet halen). Club streed nog volop mee met KRC Genk om de landstitel en verkeerde in een goede flow. Ditmaal moest het gebeuren voor de West-Vlamingen… maar toch werd het geen ‘walk in the park’.

Al leek het alsof Club na 45 minuten de schaapjes wel op het droge had. De bezoekers gingen rusten met een verdiende 0-2 voorsprong na doelpunten van Wesley en Dennis. In de tweede helft kroop Club echter – tot ergernis – van Ivan Leko naar achter en dat werd afgestraft. Gerkens liet de netten trillen na een vlotte combinatie. Het signal voor Anderlecht om massaal in de aanval te trekken.

Maar Verschaeren miste zijn controle op weg naar de gelijkmaker en Bolasie schoot voorlangs. Anderlecht moest dan even gas terugnemen maar ging in het slot toch weer op zoek naar de gelijkmaker. We kregen dan ook een knotsgek einde. Bij een zeldzame counter leek Danjuma de match op slot te gooien met de 1-3 maar binnen de minuut zorgde Trebel in de rebound weer voor spanning. 

Club hield stand en maakte zo eindelijk komaf met de ‘vloek van het Astridpark’. Blauw-zwart won dit seizoen opnieuw in Anderlecht en ook in de Croky Cup gingen de Bruggelingen winnen in het hol van de leeuw.

bezootje

Related Posts

Translate »