Reisadviezen opnieuw aangepast: dit zijn de nieuwe rode zones – newsmonkey

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft opnieuw de kleurcodes aangepast voor Belgen die naar het buitenland willen. Daarbij hebben opnieuw heel wat extra gebieden code rood gekregen. Reizen naar daar is dus verboden.

Op de website diplomatie.belgium.be houdt de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken bij welke adviezen er gelden voor reizen naar het buitenland. Regelmatig wordt die website geüpdatet, afhankelijk van de lokale situatie in verband met het coronavirus.

Regio’s krijgen daarbij ofwel code groen, oranje of rood. Rood wil zeggen dat het verboden is om naar daar af te reizen. Wie er al is en terugkeert naar België moet verplicht in quarantaine gaan en een coronatest laten afnemen. Bij code oranje is dat niet verplicht, maar wel aan te raden. Bij code groen gelden er geen beperkingen.

Hongarije, Kroatië en Tsjechië

De nieuwste update die FOD Buitenlandse Zaken heeft doorgevoerd, gaat in op vrijdag 18 september om 16 uur. Bij de nieuwe gebieden die code rood hebben gekregen, zien we onder andere de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De rest het land heeft voorlopig nog code oranje.

Ook in Kroatië zijn er nieuwe rode zones, namelijk de provincies Virovitica-Podravina en Lika-Senj. Eerder waren de provincies Split-Dalmatia, Brod-Posavina, Zadar and Sibenik-Knin, Dubrovnik-Neretva en Požega-Slavonia al rood. De rest van het land is oranje. In Tsjechië was de hoofdstad Praag al rood. Daar komen nu Centraal-Bohemen, Zuidoost, Noordoost en Zuidwest bij. Ook hier is de rest van het land oranje.

Oostenrijk, Nederland en Verenigd Koninkrijk

In Oostenrijk krijgt de regio rond hoofdstad Wenen code rood. Enkel Karinthië in het zuiden van Oostenrijk is nog groen, de andere provincies zijn oranje zones. In Zwitserland was het kanton Freiburg al rood. Die zone wordt nu uitgebreid met het kanton Vaud in het westen van het land. Heel wat aangrenzende regio’s hebben code oranje.

In Nederland worden de provincies Zuid-Holland (Rotterdam) en Noord-Holland (Amsterdam) rode zones. De rest van het land kleurt voorlopig nog oranje. Ook het Verenigd Koninkrijk kleurde tot nu toe volledig oranje, maar zie North West England veranderen in een rode zone.

Frankrijk, Spanje en Roemenië

In Frankrijk verandert de situatie ook opnieuw. Dit zijn de nieuwe rode departementen: Aveyron, Gers, Ille-et-Vilaine, Indre-et-Loire, Isère, Loire, Maine-et-Loire, Nord, Pas-de-Calais, Puy-de-Dôme, Pyrénées-Atlantiques, Pyrénées-Orientales, Sarthe, Seine-Maritime, Tarn-et-Garonne en Vienne. Zij vervoegen de departementen Ain, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Corse-du-Sud, Côte-d’Or, Essonne, Gard, Guadeloupe, Guyane française, Gironde, Haute-Corse, Haute-Garonne, Hauts-de-Seine, Hérault, Loiret, Martinique, Réunion, Rhône, Seine-et-Marne, Seine-Saint-Denis, Val-d’Oise, Val-de-Marne, Var, Vaucluse en Yvelines. De rest van Frankrijk – op het departement Creuse na – kleurt oranje.

Monaco, Andorra, Roemenië en Spanje (behalve de eilanden Tenerife, El Hierro, La Gomera en La Palma) zijn al langer rode zones.

bezootje

Related Posts

Translate »