Quarantaine niet naleven? Britse regering legt boete tot maximaal 10.000 pond op – Business AM

De Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock. – Isopix

Het is niet uitgesloten dat de Britse regering een nieuwe landelijke lockdown instelt om de opmars van het coronavirus de kop in te drukken. En wie de verplichte quarantaine aan zijn laars lapt, riskeert een boete tot 10.000 pond.

Volgens de cijfers van de befaamde Amerikaanse Johns Hopkins Universiteit zijn in Groot-Brittannië sinds het begin van de uitbraak meer dan 392.845 besmettingen vastgesteld. In het land zijn 41.848 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Het is daarmee de vijfde ergst getroffen natie ter wereld.

Op de Britse publieke omroep BBC zei de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock dat het land ‘een kantelpunt heeft bereikt’. ‘Als iedereen de regels volgt, dan kunnen we een nationale lockdown vermijden’, zei hij, beklemtonend dat de regering zo’n ingreep overweegt. ‘Ik sluit het niet uit, maar wil het zover niet zien komen.’

Hoogrisicocontact

Hancock kondigde voorts aan dat de regering vanaf 28 september boetes oplegt voor wie de verplichte zelfisolatie niet naleeft. Britten moeten zichzelf afzonderen als ze positief testen op het coronavirus, of als ze een hoogrisicocontact hadden met een coronapatiënt. De boetes starten bij 1.000 pond (1.090 euro) en lopen op tot 10.000 pond bij herhaaldelijke inbreuken. Zelfisolatie was tot nu toe enkel aangeraden.

In totaal werden er al meer dan 19.000 processen-verbaal uitgeschreven voor overtredingen op de coronarichtlijnen. Meer dan de helft van die boetes werd nog niet betaald, maakte de procureur-generaal in Groot-Brittannië afgelopen week bekend.

Source: BusinessAM

bezootje

Related Posts

Translate »