PSV’ers Gakpo en Rosario hebben corona, missen sowieso Granada-thuis en mogelijk ook Vitesse-uit | Sportnieuws

PSV moet het in het Europa League-duel met Granada donderdag stellen zonder Cody Gakpo en Pablo Rosario. Beiden zijn positief getest op het coronavirus, ook Maxime Delanghe (Jong PSV) en 2 stafleden kregen een positieve uitslag. Dat meldt de club tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen de Spanjaarden.

Jordan Teze en Eran Zahavi zijn niet meer in quarantaine en hebben de training kunnen hervatten. Hun inzetbaarheid tegen Granada is twijfelachtig. Delanghe speelde dinsdagavond nog een vol duel voor Jong PSV tegen NEC. Woensdag is echter gebleken dat hij dus geveld is door het coronavirus. Dat betekent dat hij vrijdag sowieso niet kan spelen tegen De Graafschap.

Vitesse-uit

Wat de quarantaine voor Rosario en Gakpo betekent, is nog onduidelijk. Het lijkt moeilijk voorstelbaar dat zij zondag tegen Vitesse alweer inzetbaar zijn. De spelers moeten allemaal minstens 72 uur in quarantaine. Als ze klachtenvrij zijn, kunnen ze een nieuwe test doen. Na een negatieve test kunnen ze in ieder geval weer trainen, waarbij de KNVB aanvullende eisen stelt.

bezootje

Related Posts

Translate »