Productiehuis Studio 100 schrapt zestien arbeidsplaatsen

De theatervoorstellingen van Studio 100 moesten door de coronacrisis lange tijd worden opgeschort. – Studio 100 

Het entertainmentbedrijf Studio 100 ziet zich verplicht zestien banen te schrappen. Dat heeft het bedrijf aangekondigd. De ontslagen vallen in het kantoor van Studio 100 Benelux in Schelle. De onderneming zegt door de impact van de crisis gedwongen te zijn het personeelsbestand af te slanken.

Studio 100 zou onder invloed van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronarius een omzetverlies van tientallen miljoen euro hebben geleden. Het bedrijf kon niet zeggen of in de toekomst nog meer ontslagen zouden kunnen vallen.

‘Studio 100 is ongemeen hard getroffen door de maatregelen in de strijd tegen corona,’ aldus een verklaring van de onderneming. ‘Dat laat zich voelen doorheen het hele bedrijf. Daarom moeten ingrijpende kostenbesparingen worden doorgevoerd.’

Dat moet volgens Studio 100 de dalende inkomsten van het bedrijf helpen opvangen, zodat een perspectief voor de toekomst kan worden gecreëerd. De directie zegt de ontslagen bijzonder te betreuren. Een aantal van de getroffen medewerkers waren ook al vele jaren in dienst.

70 miljoen euro

Door de uitbraak van de coronacrisis moest de voorbije maanden een groot deel van de theatervoorstellingen van Studio 100 worden geannuleerd. Ook de themaparken konden na maanden gesloten te zijn pas in juli weer worden geopend. Daarbij moest bovendien een beperkte capaciteit worden gerespecteerd. Op die manier heeft de coronacrisis het bedrijf naar eigen zeggen 70 miljoen euro inkomsten gekost.

Bij het productiehuis Studio 100 Benelux werken tweehonderd mensen. Over de verdere toekomst kon het bedrijf geen concrete uitspraken doen. Studio 100 wijst er daarbij op dat in de entertainmentindustrie momenteel niemand weet hoe de sector verder zal evolueren.

Source: Belga

bezootje

Related Posts

Translate »