Politiecommissariaat en minstens twee politiewagens in brand bij zware Rellen in Brussel

Politiecommissariaat en minstens twee politiewagens in brand bij zware Rellen in Brussel

Onder de noemer van een protestmanifestatie tegen het overlijden van de jongeman Ibrahim B. hebben criminele relschoppers vanavond minstens twee politiewagens in brand gestoken. Ook in het wijkcommissariaat aan het Liedtsplein in Schaarbeek werd brand gesticht, maar die kon tijdig geblust worden. Twee wijkagenten zijn geëvacueerd. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht voor een check-up maar raakten niet gewond.

Voor de zoveelste keer op rij ontaardt een manifestatie in Brussel, naar aanleiding van een politie-interventie waarbij een verdachte om het leven kwam in zware rellen en ernstige vernielingen. Heel wat ‘jongeren’ zagen hun kans schoon om zware vernielingen aan te richten. Ook diverse vuilbakken en ander stadsmeubilair moest er aan geloven.

Wie een bevoorrecht getuige was van de gebeurtenissen was Koning Filip. Die kwam welllicht per ongeluk midden in de rellen terecht maar kon uiteindelijk gewoon zijn weg verderzetten. 

Een groep van manifestanten zou na afloop van de manifestatie omstreeks 17uur aan het rellen zijn geslagen.

“Er waren verschillende incidenten”, bevestigt een politiewoordvoerster van de Politiezone Brussel Noord aan SCEPTR.

“Ook het wijkcommissariaat is beschadigd en er was een begin van brand die tijdig geblust raakte. De twee collega’s die zich in het commissariaat bevonden zijn waren nooit in gevaar en zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Maar ze raakten daarbij niet gewond.”

Of en hoeveel bestuurlijke en gerechtelijke aanhoudingen gebeurd zijn kon de woordvoerster voorlopig niet zeggen: “Wij zijn nu nog bezig met de interventies op het terrein. Later op de avond volgt hierover meer informatie.” 

bezootje

Related Posts

Translate »