Pieter Timmers wil na ontgoochelend WK opnieuw uitblinken: “Wil eindelijk eens een titel”

Pieter Timmers wil na ontgoochelend WK opnieuw uitblinken: “Wil eindelijk eens een titel”

Pieter Timmers scoorde niet goed op een ontgoochelend wereldkampioenschap zwemmen. De Limburger wil nu volop gaan voor de Olympische Spelen in Tokio, maar niet iedereen gelooft nog in hem.

Pieter Timmer behaalde op de Olympische Spelen in Rio nog zilver, maar op het WK zwemmen in juli geraakte hij met moeite in de halve finales op de 100 meter vrije slag. De finale haalde hij niet. Ook met de Belgische estafetteploeg gaat hij niet naar de Olympische Spelen. 

Sinds zijn tegenvallende prestatie is Timmers in de gloednieuwe International Swimming League gestapt. Dat is een competitie tussen vier Europese en vier Amerikaanse teams. “Het is eens iets anders. In het zwemmen is het altijd heel individueel geweest. Hiermee kan je eens op de teamgeest inspelen. Dat is plezant”, vertelde Timmers aan Sporza. “Het WK bleef lang nazinderen. Je laat dan ook nog eens je team in de steek…”

In 2020 wil de Limburger zich dan ook volledig focussen op Tokio. Maar eerst wil hij het EK winnen in mei. “Ik heb in mijn loopbaan al veel medailles gehaald, maar nog nooit een titel. Als je dan bedenkt dat je carrière niet lang meer duurt, dan wil je toch eens die titel gehaald hebben.”

bezootje

Related Posts

Translate »