Overnemers voor Lokeren? “Ze hebben al bewezen dat ze in het voetbal zaken doen”

Overnemers voor Lokeren? “Ze hebben al bewezen dat ze in het voetbal zaken doen”

Sporting Lokeren heeft woensdag slecht nieuws gekregen en heeft geen licentie behaald. Het zal dus ook geen profvoetbal meer mogen spelen, tenzij het in extremis nog een overnemer vindt en gelijk krijgt voor het BAS. Voorzitter Louis De Vries gelooft alvast dat die er nog komt.

Volgens De Vries, die al meermaals aangaf dat er een investeerder op komst was, komt er nu wél schot in de zaak. “We staan voortdurend in contact met een partij die eventueel wil investeren”, vertelt hij aan Sporza.

Hoe groot de kansen zijn op een goede afloop, wil hij nog niet meegeven. “Als ik iets zeg, dan wordt het achteraf meestal tegen mij gebruikt en word ik beschuldigd van loze beloften. Ik ben al maanden bezig met één ding: Lokeren redden. Dan moet je af en toe iets melden, maar men gaat er dan meteen vanuit dat alles in orde is, wat ik nooit beweerd heb.”

De Vries lijkt alvast overtuigd van de potentiële overnemers. “We praten nu, alweer, met een blijkbaar interessante partij. Het gaat om mensen die al bewezen hebben dat ze in het voetbal zaken doen. Ik hoop dat we daar iets gunstigs mee kunnen bereiken. Maar het is geen eenvoudig dossier, zeker met wat er nu wereldwijd gebeurt. Wie wil er momenteel in godsnaam in voetbal investeren”, klinkt het.

Deadline
De tijd tikt wel genadeloos verder voor Lokeren. “20 april is de deadline door het juridische aspect. We kunnen het ook niet langer trekken. Vroeg of laat moeten we eieren voor ons geld kiezen en dat is dus 20 april.”

Is het ook voorbij voor Lokeren als de deadline niet wordt gehaald? “Dat is een groot woord. In deze vorm zal Lokeren dan geen voetbal spelen, misschien op een lager niveau”, aldus De Vries.

bezootje

Related Posts

Translate »