Opstellingen Ajax-Sparta: Ten Hag gooit verdediging overhoop, ook geen Davy Klaassen | Sportnieuws

Opstellingen Ajax-Sparta: Ten Hag gooit verdediging overhoop, ook geen Davy Klaassen | Sportnieuws

Ajax speelt zondagavond om 20.00 uur nog tegen Sparta en doet dat met een flink gewijzigde opstelling. Trainer Erik ten Hag gooit vooral achterin de boel om en geeft middenvelder Davy Klaassen rust. Daarvoor in de plaats komt wel de terugkeer van Mohammed Kudus.

Afgelopen donderdag speelde Ajax een zware wedstrijd bij Lille in de Europa League en komende donderdag wacht de return in Amsterdam. Volgend weekend is dan de uitwedstrijd tegen PSV, dus wordt Sparta-thuis wellicht als een tussendoortje gezien.

Opstelling

Achterin bij Ajax staan nu Daley Blind (linksback), Lisandro Martinez en Perr Schuurs (centraal) en Jurriën Timber (rechtsback). Kudus vormt samen met Ryan Gravenberch (die tegen Lille nog geschorst was) en Edson Alvarez het middenveld. Voorin mogen Dusan Tadic, Sebastien Haller en Antony voor de goals gaan zorgen.

Sparta zonder beste speler
Sparta-trainer Henk Fraser moet het doen zonder Adil Auassar, misschien wel de beste speler van de ploeg. Ook de broer van Ryan Gravenberch, Danzell Gravenberch, speelt niet. Sparta speelt wél met 5 verdedigers, om te zorgen dat het niet in de dubbele cijfers gaat lopen. Tom Beugelsdijk is er daar 1 van.

bezootje

Related Posts

Translate »