Opnieuw brand aangestoken in migrantenkamp Samos

Opnieuw brand aangestoken in migrantenkamp Samos

Zondagnacht is er in het migrantenkamp op het Griekse eiland Samos opnieuw brand uitgebroken. Drie containers brandde volledig uit. Volgens de brandweer zijn de migranten die verbleven in die containers ongedeerd. Eén bewoner werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De Griekse autoriteiten zijn er van overtuigd dat de branden worden aangestoken door de migranten zelf.

Opnieuw brand in het migrantenkamp in Samos. Zestig migranten die hun verblijfplaats zijn verloren, werden overgebracht naar een hotel. Daar zullen ze de komende dagen verblijven. Eén bewoner werd overgebracht naar het ziekenhuis. Anderen werden behandeld voor het inademen van rook.

Ook dinsdag brak er al brand uit nabij het kamp. De branden worden hoogstwaarschijnlijk aangestoken door de migranten uit het kamp zelf. Vorige keer werden 13 migranten aangehouden op verdenking van brandstichting. Ook in Moria brandde anderhalve week geleden een kamp uit. De spanning in de migrantenkampen is hoog. In beide kampen was er sprake van enkele coronagevallen en waren er migranten die niet in quarantaine wilden gaan. Die avond woedde dan brand.

Het kamp op Samos heeft een officiële capaciteit van 650 mensen. Momenteel verblijven er ongeveer 4700.  De Griekse autoriteiten waarschuwden vorige week dat er waarschijnlijk nog meer branden zullen aangestoken worden op Samos, Chios, Leros en Kos. Dit blijkt nu inderdaad uit te komen.

bezootje

Related Posts

Translate »