Opgeluchte De Boer: ‘Niet tevreden met resultaat, maar dit geeft bepaalde rust’ | Sportnieuws

Blij was Frank de Boer niet met het 1-1 gelijkspel tegen Italië, maar wel met de manier waarop Oranje speelde. “Dit geeft een bepaalde rust. Dan gaat het niet meer alleen daarover”, zei de bondscoach voor de camera van de NOS.

Of De Boer opgelucht was? “Ik weet dat de reacties niet mals zouden zijn, maar mijn gevoel gaf aan dat ik het zo moest doen”, zei de bondscoach nadat hij tegen Italië begonnen was in een 5-3-2-formatie zonder de in vorm verkerende Steven Berghuis. “In de heenwedstrijd wilde Georginio Wijnaldum niet steeds achter Leonardo Spinazzola aan rennen. Als ik nu Berghuis had opgesteld had hij hetzelfde moeten doen. Dus als je erover nadenkt, is het logisch dat ik Berghuis niet opstel en met 5 verdedigers begin. Je moet niet jongens opstellen die niet geschikt zijn voor die taak. Je moet rationeel kijken: wat heeft de tegenstander en wat kunnen we er tegenover zetten?”

‘Lastig van ons te winnen’

Na de 0-1 tegen Mexico en de 0-0 tegen Bosnië-Herzegovina speelde het Oranje onder De Boer voor het eerst op een leuke manier. “Kleur op de wangen, dat is mooi gezegd. Over het resultaat ben ik niet tevreden, want ik denk dat wij uiteindelijk het betere van het spel hadden, maar het gaat ook op de manier waarop. Als je dit kunt opbrengen, in welk systeem dan ook, dan ontstaan er geen problemen en wordt het voor elke tegenstander lastig om van ons te winnen. Maar de volgende 2 wedstrijden (tegen Bosnië-Herzegovina en Polen, red.) moeten we wel winnen.”

bezootje

Related Posts

Translate »