Oostende krijgt steun: ‘Burgemeester Tommelein zal bemiddelen met Coucke’

Oostende krijgt steun: ‘Burgemeester Tommelein zal bemiddelen met Coucke’

De financiële malaise bij KV Oostende blijft aanhouden, maar zolang het doek niet definitief gevallen is, leven de supporters en medewerkers op hoop. Extra steun komt er vanuit het stadsbestuur. Burgemeester Bart Tommelein is niet van plan om zomaar lijdzaam toe te zien hoe KVO failliet zou gaan.

Sportwereld weet dat Tommelein, zelf vanzelfsprekend fan van de Oostendse voetbalclub, de komende dagen zal proberen bemiddelen tussen alle betrokken partijen. Het gaat dan om de club, mogelijke kandidaat-overnemers (het Amerikaanse PMG wordt al weken genoemd) en Alychlo, de groep rond Marc Coucke.

Met die laatste leeft KVO in conflict. De hoofdtribune van de Versluys Arena staat nog steeds op naam van de holding, maar de club kan de hoge huurprijs niet langer betalen. Het hoopte dat ex-voorzitter Coucke water bij de wijn zou doen. Tot op heden is dat echter niet het geval geweest.

En dus zit Oostende financieel in de put. De Licentiecommissie kon de kustploeg dan ook geen licentie geven voor het komende seizoen. Het BAS zal een definitief oordeel moeten vellen. In tussentijd doet KVO er alles aan om vers kapitaal te vinden. Enkele ex-spelers hebben alvast het goede voorbeeld gegeven.

bezootje

Related Posts

Translate »