Ook Vanheusden is door Standard op werkloos gezet: “Probleem met communicatie”

Ook Vanheusden is door Standard op werkloos gezet: “Probleem met communicatie”

Standard Luik zette bij enkele waarnemers kwaad bloed met een aparte coronaregeling. Het Luikse bestuur deed haar spelers een voorstel tot tijdelijke salarisverlaging. De meerderheid ging daarmee akkoord, maar zij die weigerden, werden prompt op technisch werkloos gezet. Zinho Vanheusden behoort tot die groep.

De talentvolle verdediger is nochtans een vertegenwoordiger van de spelersraad. Toch ging Vanheusden niet in op een verlaging tot een brutoloon van 3250 euro. De Limburger deed daarop wel een tegenvoorstel: hij was bereid een maandsalaris af te staan, als Standard verzekerde dat het de spelers zeker tot en met juni niet op technische werkloosheid zou overschakelen. Dat voorstel wees de directie van de Rouches echter af.

De zaakwaarnemer van Vanheusden, Stijn Francis, reageert nu. “Standard heeft een voorstel gedaan dat door meerdere spelers werd afgewezen, waaronder Zinho. Ze hebben een tegenvoorstel gelanceerd, dat niet aanvaard werd. Vervolgens is er een probleem met de communicatie opgedoken. Ik hoop nog altijd dat men een oplossing zal vinden”, aldus Francis bij La Dernière Heure.

Overigens liet Vanheusden in deze moeilijke tijden wel degelijk al zijn goed hart spreken. De mandekker trok zijn portefeuille (ruim) open om een lokaal ziekenhuis te steunen.

bezootje

Related Posts

Translate »