Nu of nooit voor Luca Brecel? Waarom de tweede ronde op het WK een must is én ook gewoon mogelijk

Nu of nooit voor Luca Brecel? Waarom de tweede ronde op het WK een must is én ook gewoon mogelijk

Vanaf dit weekend begint het WK in Sheffield opnieuw en op 6 mei kennen we de winnaar in The Crucible Theater. Luca Brecel is er voor de vierde keer bij. Nu of nooit?

“Er zijn geen excuses meer: Luca Brecel moet deze keer gewoon de tweede ronde halen”, aldus Rudy Bauwens bij Sporza. “Gary Wilson is een haalbare kaart en de voortekenen zijn gunstig.” En daar valt echt wel iets voor te zeggen.

Voor Brecel is het al de vierde keer dat hij mag deelnemen aan het WK. The Kid staat te boek als een van de grootste talenten binnen het wereldje en is ook nog steeds maar 24 jaar. Toch haalde hij nog nooit de tweede ronde, al heeft hij deze keer een voordeel op de drie vorige keren.

Door zijn goede prestaties doorheen het seizoen is Brecel namelijk het nummer 14 van de wereld geworden. Daardoor is hij opnieuw reekshoofd op het WK. Hij moest geen (vermoeiende) kwalificaties spelen én speelt tegen een speler die lager staat op de wereldranglijst.

Gary Wilson is het nummer 32 van de wereld, dat is toch wat anders dan zijn vorige tegenstanders in 2012, 2017 en 2018. Ricky Walden was vorig jaar weliswaar geen reekshoofd, maar heeft wel al wat meer laten zien dan Wilson.

Haalbare kaart

Die begint aan zijn tweede WK en was er enkel in 2017 al eens bij, toen hij met 7-10 verloor van O’Sullivan na een weliswaar prima wedstrijd. Maar toch: als Brecel zélf zijn standvastigheid van dit seizoen kan laten zien, dan moet hij gewoon kunnen winnen.

In een mogelijke tweede ronde wacht derde reekshoofd Mark Selby, die al drie keer het WK won. Dat wordt een ander paar mouwen, maar intrinsiek heeft Brecel gewoon meer kwaliteit dan Wilson en een match tegen Selby is dan een galamatch zonder druk op de ketel. En net dán is The Belgian Bullet echt gevaarlijk.

bezootje

Related Posts

Translate »