Nieuw idee: ‘1B blijft behouden en wordt aangevuld met beste U21-teams’

Nieuw idee: ‘1B blijft behouden en wordt aangevuld met beste U21-teams’

Op dit moment behaalden slechts 19 profclubs hun licentie voor volgend seizoen. Er gaan stemmen op om 1B af te schaffen, maar dat is buiten enkele topclubs gerekend. Zij willen het aantal teams in 1B uitbreiden met U21-elftallen.

In Nederland spelen de beloftenteams al enkele jaren mee in de Tweede Klasse, iets wat in ons land ook kan gëintroduceerd worden. Volgens Het Nieuwsblad zijn Club Brugge en KRC Genk alvast een voorstander van deze verandering. In dat geval moet 1B een opleidingscompetitie worden die de stap naar 1A moet verkleinen.

Toch kan dit scenario ook positieve gevolgen hebben voor de huidige clubs in 1B. Indien U21-teams ingevoerd worden, mogen zij – net zoals in Nederland – onder geen beding promoveren naar de hoogste klasse. Dit kan dan ineens de kans voor de andere clubs, die vaak financiële inspanningen moeten doen, vergroten om de stap naar 1A te zetten.

De beslissing valt wellicht pas na 10 mei, wanneer het BAS heeft geoordeeld over alle licenties. Al zit de Algemene Vergadering van de Pro League wel al samen op 24 april. Toch lijkt men te wachten op het finale verdict van het BAS.

bezootje

Related Posts

Translate »