Nederlandse kappers boos op bijgeknipte voetballers en tv-sterren: ‘Schrijnend!’ | Sportnieuws

Nederlandse kappers boos op bijgeknipte voetballers en tv-sterren: ‘Schrijnend!’ | Sportnieuws

De Nederlandse kappersvereniging is not amused met onder meer de spelers van voetbalclub Ajax. De heren liepen er afgelopen weekend gekortwiekt bij en da’s volgens de vereniging een ‘doorn in het oog’.

Dat zeiden ze tegen NRC. Geef hen eens ongelijk, zou je bijna denken: landelijk geldt er vanwege de coronamaatregelen een landelijk (kappers)verbod. Daarbij dient eenieder, buiten bijzondere omstandigheden als voetballen dus, 1.5 meter afstand te houden. Iets dat, buiten acrobatische kappersbeurten, praktisch onmogelijk is. Toch liepen bijvoorbeeld enkele Ajacieden met een bijgeknipt koppie, en met hen natuurlijk genoeg anderen!

Niet de bedoeling

Zo was Antony eenmaal in Nederland met een blonde coupe te zien en heeft ook David Neres een nieuwe – en leuke, toegegeven – coupe. “Bij voetballers, maar ook tv-sterren zien we dat kapsels regelmatig bijgehouden worden“, aldus de vereniging tegen NRC.

“Zuur voor onze leden die bijvoorbeeld niét in aanmerking komen voor steunregelingen. Kapperszaken zonder financiële steun, maar die wél dicht zijn.” Ook in de kappersbranche hebben mensen het moeilijk. Hypotheken en boodschappen betalen waren in sommige huishoudens jarenlang zekerheidjes, maar die tijd is voorlopig voorbij.

Verkeerde uitstraling

“Het is dan schrijnend dat mensen er bijgeknipt uitzien. Onze premier Rutte is aan een (knip)beurt toe, dat zien wij liever. Beter warrige en uitgegroeide kapsels op televisie.” De vereniging is niet de enige die boos is. In buurland Duitsland is hetzelfde gaande; daar werd geklaagd over de geknipte chapsels van de Borussia Dortmund-spelers. De bond aldaar richtte de woede op voetbalbond DFB.

“Toon solidariteit en neem stelling tegen illegale arbeid. Geknipte sterren zetten de branche onder druk!”, aldus de kappersbond aan de Duitse voetbalbond.

bezootje

Related Posts

Translate »