Nederlander met 46 interlands gaat zijn geluk opnieuw beproeven in Italië en moet nieuwe ploeg behoeden van degradatie

Nederlander met 46 interlands gaat zijn geluk opnieuw beproeven in Italië en moet nieuwe ploeg behoeden van degradatie

In 2013 maakte hij van PSV nog voor 17.5 miljoen euro de overstap naar Italië, om later zelfs te verhuizen naar Frankrijk voor 25 miljoen euro. Marseille leent Strootman nu uit aan Genoa.

Kevin Strootman vertrok door de grote poort in Eindhoven na twee mooie seizoenen bij PSV. AS Roma legde bijna 20 miljoen euro neer voor de centrale middenvelder.

5 seizoenen AS Roma

Strootman toonde zijn klasse en werd een onmisbare pion in Rome. De Nederlandse international speelde er 102 wedstrijden. Samen met Nainggolan en De Rossi vormde Strootman een middenveld om u tegen te zeggen.

Lucratieve transfer

Ondanks het geluk en de goede prestaties bij Roma ging Kevin Strootman toch in op een aanbieding van Olympique Marseille. Het Franse Marseille betaalde in augustus 2018 maar liefst 23 miljoen euro voor de Nederlander.

Na een teleurstellend eerste seizoen waarin Strootman toch aan 21 wedstrijden kwam, verliep het allemaal wat minder. Strootman verloor zijn basisplaats bij het Nederlands elftal en ook bij Marseille kwam hij nog amper aan de bak.

Marseille leent Strootman nu uit tot het einde van het seizoen aan Genoa. Terug in Italië zal Strootman moeten proberen om Genoa in de Serie A te houden. De club staat net boven de gevarenzone.

bezootje

Related Posts

Translate »