Najaarstripje dichtbij: Friesland en de Waddeneilanden – Business AM

De zomer mag dan wel zo goed als achter ons liggen, dat wil niet zeggen dat je geen leuke reisjes dichtbij meer kan maken. Integendeel: sommige streken zijn misschien wel op z’n mooist tijdens de herfst en de winter. De Waddeneilanden pakken ook in het najaar uit met enkele niet te missen troeven, ideaal voor een rustgevend weekendje weg!

Een van de leukste en ‘coolste’ activiteiten op de Waddeneilanden is het winterwadlopen, een unieke belevenis waarbij je over de bodem van de zee wandelt. Tijdens de winter is het om je heen extra magisch: de kou zorgt voor een ijzig wit landschap, met rondom je niets dan open leegte.

Een gids begeleidt je over het drooggevallen Wad, wat soms een pittige uitdaging kan zijn. Maar eenmaal je in niemandsland over de blubberige bodem van de zee loopt, waan je je in een echte fantasiewereld. Een unieke ervaring!

Marcel Van Kammen

De donkere winter is trouwens ook de ideale periode om ten volle te genieten van de Dark Sky Parken in Friesland, de enige twee in Nederland. Dark Sky Parken zijn gebieden waar luchtvervuiling tot een minimum wordt beperkt, waardoor je op een heldere avond een ongelooflijke sterrenhemel te zien krijgt.

Het spreekt voor zich dat je hier in het najaar, wanneer de dagen korter zijn en de nachten langer, nog meer van kan genieten. Wil je meer te weten komen over de sterrenhemel? Bezoek dan ook zeker het Eise Eisinga Planetarium, ’s werelds oudste nog werkende planetarium!

Meer weten? Check dan zeker www.friesland.nl en www.wadtodo.nl

Source: Goodbye

bezootje

Related Posts

Translate »